Pomoc povodně

Přidejte si nás k oblíbeným stránkám, pomůžete nám tím. Děkujeme!

Diakonie ČCE pokračuje ve veřejné sbírce na pomoc obětem povodní!

13. 6. 2013

Humanitární pomoc pokračuje intenzivně ve Středočeském a Ústeckém kraji: na Mělnicku drží Diakonie dvě základny, další zůstává na Litoměřicku. Pohotovost platí pro Děčínsko, Ústecko, Královehradecko, Táborsko. Přes 500 dobrovolníků je postupně nasazováno na odklízení a šetření škod. Koncert The Tap Tap přispěl na povodňové konto Diakonie!

Včerejší velkolepý open-air Koncert za zdravý rozum kapely The Tap Tap a hostů vynesl Diakonii, která tu pořádala na Václavském náměstí sbírku mezi diváky, výtěžek 29 830 Kč. Částka bude věnována na pomoc obci České Kopisty, kde Diakonie dosud operuje. Obdobně probíhá sbírka do konce června i v Botanické zahradě v Praze-Troji.

Povodňová pomoc na Mělnicku pokračuje ze základen v Mělníku a Libiši (odklízecí práce a vysoušení probíhá v obcích Dolní Beřkovice, Zálezlice, Brozánky, Kly). Základna pro Litoměřicko funguje v Terezíně, stará se o přilehlé zasažené obce Nové a České Kopisty, Mlékojedy, Nučničky. Po zmapování situace na Ústecku a Děčínsku tu nyní nebude Diakonie otevírat základny, po domluvě s místní samosprávou prozatím zvládají místní obce práce na odstraňování škod svépomocí. Pohotovost v těchto lokalitách Ústeckého kraje nicméně trvá, obdobně jako v oblasti Táborska v JČ kraji, kde Diakonie už škody monitorovala, a na Královehradecku, kde bude zítra základna po 12 dnech nepřetržitých prací uzavřena.

Pomocné záchranné a odklízecí práce včetně účasti Diakonie na zasedání krizových skupin zajišťuje Středisko humanitární pomoci. Diakonie dále provozuje povodňovou linku a mimořádnou krizovou linku psychosociální pomoci, a to na bezplatném čísle 800 915 915.

Na povodňovém kontě Diakonie ČCE se dosud shromáždilo přes 3 300 000 Kč. Děkujeme!

Připojené soubory

Děkujeme našim partnerům: