Pomoc povodně

Přidejte si nás k oblíbeným stránkám, pomůžete nám tím. Děkujeme!

Povodně: vyhlašujeme veřejnou sbírku

3. 6. 2013

Diakonie ČCE pokračuje již druhým dnem v zahájené humanitární operaci na pomoc obětem záplav. Jako jeden z členů Integrovaného záchranného systému při MVČR monitoruje situaci, účastní se jednání krizových štábů a v terénu nově začala poskytovat první materiální i dobrovolnickou pomoc. V královehradeckém a jihočeském kraji provozuje Diakonie svoje základny povodňové pomoci.

Středisko humanitární pomoci Diakonie ČCE organizuje pomocné záchranné a odklízecí práce. K dispozici je nyní připraveno 200 dobrovolníků, kteří budou využiti v rizikových pásmech královehradeckého a jihočeského kraje. Z daru 500 000 Kč poskytnutého Českobratrskou církví evangelickou se nyní hradí první náklady povodňové pomoci.

Stará a Nová Paka, 2.6.2013

KONKRÉTNÍ POMOC V REGIONECH

Po zhodnocení stavu v regionech a na základě rozdělení působnosti spolu s ostatními humanitárními organizacemi je nyní povodňová základna Diakonie pro královéhradecký region soustředěna ve Vrchlabí, monitoring škod nadále probíhá ve Dvoře Králové a Hostinném, v oblasti Staré a Nové Paky a okolí začala Diakonie zapůjčovat domácnostem vysoušeče. Stěžejní pozornost je zde věnována lokalitě obce Rudník, kde je vážně zasažen 6kilometrový pás domů, jež doslova vzala voda. V jižních Čechách je pak základna v Soběslavi, kde má Diakonie také středisko, monitoring pokrývá dále oblast Táborska.

Diakonie zajišťuje v rámci povodňové pomoci dobrovolníky, materiální, finanční i tzv. první občanskou psychosociální pomoc.

„Jsme rádi, že se v několika málo hodinách přihlásila na naši výzvu řada dobrovolníků, které postupně nasadíme na odklízení povodňových škod. Dobrovolnickou pomoc nadále vítáme“, vzkazuje zájemcům ředitel střediska humanitární pomoci Jan Dus. Dobrovolnická pomoc nastupuje, jakmile práci v terénu ukončí armáda a hasiči s těžkou technikou. Diakonie postupuje koordinovaně v souladu s rozhodnutími krizových protipovodňových štábů a důkladně monitoruje a řeší situaci v základnách budovaných v místech největšího postižení.

Připojené soubory

Děkujeme našim partnerům: