Pomoc povodně

Přidejte si nás k oblíbeným stránkám, pomůžete nám tím. Děkujeme!

Koncert Prague Proms OPEN AIR HOLLYWOOD NIGHT podpoří Diakonii v pomoci obětem povodní

15. 6. 2013

Humanitární pomoc pokračuje intenzivně ve Středočeském a Ústeckém kraji: na Mělnicku drží Diakonie dvě základny, další zůstává na Litoměřicku. Pohotovost platí také pro Děčínsko, Ústecko, Královehradecko, Táborsko. Již přes 700 dobrovolníků je postupně registrováno a nasazeno podle potřeby na odklízení a šetření škod. Open air koncert Prague Proms podpoří povodňovou sbírku Diakonie – obdobně již přispěl pražský koncert The Tap Tap.

Prague Proms podpoří povodňovou sbírku!

Zahajovací koncert festivalu Prague Proms OPEN AIR Hollywood Night podpoří výtěžkem z prodeje CD povodňovou sbírku Diakonie ČCE! Veřejnost může touto cestou pomoci obětem záplav - za přítomnosti světové filmové hudby v podání Českého národního symfonického orchestru. Koncert se koná v neděli 16. 6. od 20 hod na Václavském náměstí v Praze, prodej CD tamtéž. Stejně tak přispěl uspořádáním veřejné sbírky během pražského Koncertu za zdravý rozum The Tap Tap (12. 6.), sbírka probíhá do konce června i v Botanické zahradě v Praze-Troji.

Kde aktuálně pomáháme

Povodňová pomoc na Mělnicku pokračuje ze základen v Mělníku a Libiši (odklízecí práce a vysoušení probíhá v obcích Dolní Beřkovice, Zálezlice, Brozánky, Kly). Základna pro Litoměřicko funguje v Terezíně, stará se o přilehlé zasažené obce Nové a České Kopisty, Mlékojedy, Nučničky. Při Litoměřickém středisku Diakonie probíhá ve spolupráci s městem materiální sbírka. Pohotovost trvá na Ústecku a Děčínsku, obdobně v oblasti Táborska v JČ kraji, kde Diakonie monitorovala škod, a na Královehradecku, kde Diakonie intenzivně působila s dobrovolníky po 10 dní od začátku záplav (Rudník, Hostinné, Stará a Nová Paka).

Pomocné záchranné a odklízecí práce včetně účasti Diakonie na zasedání krizových skupin zajišťuje Středisko humanitární pomoci. Diakonie dále provozuje povodňovou linku a mimořádnou krizovou linku psychosociální pomoci, a to na bezplatném čísle 800 915 915.

Na povodňovém kontě Diakonie ČCE se dosud shromáždilo přes 3 400 000 Kč.

Připojené soubory

Děkujeme našim partnerům: