Pomoc povodně

Přidejte si nás k oblíbeným stránkám, pomůžete nám tím. Děkujeme!

Pomoc v terénu pokračuje. Sbírky a dary věnují i partnerské organizace včetně zahraničních

9. 6. 2013

Humanitární pomoc se s opadající vodou rozšiřuje do Středočeského a Ústeckého kraje – Diakonie operuje základnu na Mělnicku a Litoměřicku. Základny v Ústí n. Labem a Děčíně budou otevřeny začátkem následujícího týdne. Do terénu je připraveno se zapojit přes 400 dobrovolníků, nadále jsou někteří nasazeni i v Královéhradeckém kraji. Diakonie zapůjčuje v šetřených oblastech vysoušeče, probíhají zde odklízecí a sanační práce. Jako člen IZS ČR se Diakonie účastní dennodenního monitoringu a jednání krizových štábů.

Pomoc pokračuje v severních a středních Čechách

S klesající hladinou vody posiluje nasazení dobrovolníků v Ústeckém kraji a středních Čechách. Povodňová základna pro Mělnicko je v lokalitě obce Libiš u Neratovic, práce se tady nyní soustředí na odklízení následků povodně v těžce zatopené vesnici Kly a okolí. Druhá základna bude otevřena od pondělí přímo v Mělníku při místním evangelickém sboru. Základna pro Litoměřicko funguje v Terezíně s významnou pomocí Litoměřického střediska Diakonie. Stará se o přilehlé zasažené obce v katastrálním území Terezína na levém břehu Labe: Nové
a České Kopisty, Mlékojedy, Nučničky ad. Vedle jednotlivců zde o víkendu pomáhají i firemní dobrovolníci z ČEZu, kteří vyhodnocují škody. V Litoměřicích pořádá středisko spolu s městem materiální sbírku. Dvě základny v Ústeckém kraji se otevřou začátkem týdne v Děčíně a Ústí nad Labem. Odklízecí práce a vysoušení budou pak dokončeny během 4-5 dnů v oblasti Rudníku při vrchlabské základně v Královéhradeckém kraji.

Linka psychosociální pomoci obětem povodní 800915915

Pomocné záchranné a odklízecí práce včetně účasti Diakonie na zasedání krizových skupin zajišťuje Středisko humanitární pomoci. Diakonie navíc provozuje mimořádnou krizovou linku psychosociální pomoci, a to na bezplatném čísle 800 915 915.

Sbírky a dary věnují i partnerské organizace včetně zahraničních

Do povodňové pomoci přispívají přes vyhlášenou sbírku Diakonie také další organizace a aktivity. V Botanické zahradě v Praze-Troji probíhá tento víkend sbírka na podporu humanitární pomoci Diakonie. Obdobná sbírka solidarity se odehraje 12. června během koncertu kapely The TAP TAP na Václavském náměstí. Švýcarská organizace HEKS věnovala na povodňovou sbírku Diakonie dar ve výši přes milión korun (50 000 CHF).

Připojené soubory