Pomoc povodně

Přidejte si nás k oblíbeným stránkám, pomůžete nám tím. Děkujeme!

Povodňová pomoc rozšířena: Litoměřicko, Ústecko i Mělnicko

6. 6. 2013

Diakonie je v přípravách intenzívní humanitární mise v Ústeckém kraji na Litoměřicku, ve Středočeském kraji na Mělnicku, nadále působí v Královehradeckém kraji. V terénu zapůjčuje Diakonie vysoušeče ve spolupráci s místními radnicemi, dobrovolníci pokračují v odklízecích pracích, kde už záplavy opadly. Diakonie je členem IZS ČR, účastní se dennodenního monitoringu a jednání krizových štábů.

Pomocné záchranné a odklízecí práce včetně účasti Diakonie na zasedání krizových skupin zajišťuje její Středisko humanitární pomoci. Diakonie dále zřídila celorepublikovou krizovou linku psychosociální pomoci, a to na bezplatném čísle 800 915 915. Na dvě stě shromážděných dobrovolníků působí podle potřeby v zasažených pásmech královehradeckého kraje, ihned po opadnutí vody budou povoláni také na Ústecko a do středních Čech (Ústí n. L. a okolí, Litoměřicko, Mělnicko). V Terezíně bude s pomocí litoměřického střediska Diakonie zřízena zdejší prvá základna. Středisko otevírá spolu s městským úřadem Litoměřice materiální sbírku.

Z vlastních prostředků i darů veřejnosti už bylo na povodňovém kontě shromážděno více než 1 500 000 Kč. Pokračuje sbírka solidarity uvnitř církve. Diakonie ČCE dále pořádá povodňovou veřejnou sbírku, která je určena na přímou podporu lidí a domácností zasažených záplavami.

Připojené soubory