Pomoc povodně

Přidejte si nás k oblíbeným stránkám, pomůžete nám tím. Děkujeme!

Povodňová pomoc rozšířena na zasažený sever Čech

5. 6. 2013

Diakonie rozšířila humanitární pomoc na Litoměřicko a Ústí nad Labem na těžce zasaženém severu Čech, nadále působí ve stěžejních oblastech Královehradecka, ukončen je monitoring Táborska. V terénu zapůjčuje Diakonie lidem vysoušeče ve spolupráci s místními radnicemi a nasadila dobrovolníky na odklízecí práce. Diakonie je členem Integrovaného záchranného systému ČR, účastní se monitoringu a jednání krizových štábů.

Veškeré pomocné záchranné a odklízecí práce včetně účasti Diakonie na zasedání krizových skupin zajišťuje její Středisko humanitární pomoci. Od včerejšího dne funguje krizová linka psychosociální pomoci při pražském SOS centru, a to na bezplatném čísle 800 915 915. Povolaných 200 dobrovolníků působí zejména v rizikových pásmech královehradeckého kraje. Z povodňového daru Českobratrské církve evangelické 1 200 000 Kč jsou hrazeny počáteční náklady povodňové pomoci. Vyhlášena je i sbírka solidarity uvnitř církve.

Podle rozdělení působnosti humanitárních organizací funguje aktuálně povodňová základna Diakonie pro královehradecký region ve Vrchlabí, škody se monitorují v Rudníku a Svobodě nad Úpou, v okolí Staré a Nové Paky a Rudníku zapůjčuje Diakonie vysoušeče a dobrovolníci zahájili odklízecí práce. Aktuální pozornost je nyní nicméně věnována oblasti Litoměřicka a Ústí nad Labem, kde předpokládáme založení hned dvou základem podle vývoje povodňové situace. Právě teď probíhají jednání se zástupci samosprávy v Litoměřicích a Terezíně, kde má Diakonie také svoje regionální středisko a provozovaná zařízení.

Připojené soubory

Děkujeme našim partnerům: