Děkujeme dobrovolníkům za jejich nasazení a pomoc v Šumvaldu

26. června 2020

Téměř dva týdny pomáhali dobrovolníci Diakonie odklízet škody, které napáchala povodeň v Šumvaldu na Olomoucku. Patří jim velké poděkování a uznání. Do pomoci se zapojilo 25 dobrovolníků, kteří neváhali přijet a pomoci, kde bylo třeba. Čekalo je totiž bahno, které odnášeli ze zatopených domů, sklepů a zahrad, vyklízení poškozeného vybavení, oklepávání omítek nebo čištění znečištěných domů. Byli velkým povzbuzením pro zasažené, kterým často po několikadenním uklízení již docházely síly. Svou pomoc směřovali do 17 domácností, především pak starších lidí.

Děkujeme dobrovolníkům za jejich nasazení a pomoc v Šumvaldu
26. června 2020 - Děkujeme dobrovolníkům za jejich nasazení a pomoc v Šumvaldu

Poděkování dobrovolníkům věnovali i občané, kterým pomáhali.

"Chtěl bych ještě jednou spolu se svou manželkou poděkovat skupině dobrovolníků za náročnou, obětavou a nesmírně vítanou několikadenní pomoc při odstaňování následků povodně v obci Šumvald. Dojala nás neuvěřitelná ochota a pracovitost těchto dobrovolníků. Vaše humanitární pomoc je příkladem celé naší společnosti. Ještě jednou velké díky a vděk všem". Paní Marie (80 let) a pan Vojtěch (82 let)

Děkujeme všem dobrovolníkům, že neváhali a přijeli do Šumvaldu pomoci!