Povodně na Olomoucku - výzva pro dobrovolníky

13. června 2020

Aktuální informace z místa. Pomáháme v Šumvaldu. V obci odklízejí následky povodní hasiči a vojáci s těžkou technikou, ale je potřeba více lidí na práci v domácnostech  - odklízení bahna a úklid po velké vodě v domech.

Poznámka: Dobrovolnickou pomoc v Šumvaldu jsme již ukončili. Pokud chcete být okamžitě informováni o potřebě pomáhat v jiných zasažených místech v budoucnu, můžete se zaregistrovat do naší databáze dobrovolníků.

Pokud můžete pomoci, registrujte se zde.

šumvald 3IMG_9337šumvald 4

Povodně na Olomoucku - otvíráme humanitární základnu a nabíráme dobrovolníky
13. června 2020 - Povodně na Olomoucku - výzva pro dobrovolníky

Lokální povodně na Olomoucku zasáhly několik obcí a lidé, kteří v nich žijí, potřebují pomoci. Otevíráme proto humanitární základnu, abychom se mohli společně s dobrovolníky do pomoci zapojit.

Dobrovolníci, pokud chcete pomoci s úklidovými pracemi a odstraňováním škod po povodních na Olomoucku, přihlaste se prostřednictvím tohoto formuláře:

REGISTRAČNÍ FORMULÁŘ

Je nutné, aby se registrovali i ti, jejichž údaje již máme v databázi. Díky opětovné registraci vás budeme moci pojistit.

Pracovní skupiny nastoupily již tento pátek 12. 6. Dobrovolníci se budou na humanitární základně střídat v maximálně pětidenních intervalech (zatím nevíme, jak dlouho bude naše pomoc potřeba, ale může to být i několik týdnů).

Ubytování dobrovolníků je zajištěno v Rýmařově (v Domově mládeže), kde bude k dispozici také stravování a potřebné hygienické zázemí.

Po registraci dostanete informace o potřebném vybavení a další podrobnosti. Potvrzení o vašem zapojení do manuální humanitární pomoci Diakonie ČCE (včetně přesné adresy humanitární základny a kontaktu na jejího vedoucího) vám sdělíme ještě telefonicky a e-mailem, vyčkejte tedy na další zprávy z naší strany.

Děkujeme, že pomáháte.