Setkání vedoucích humanitárních základen

25. října 2019

Ve středu 16. října probíhalo v našem středisku setkání s budoucími vedoucími humanitárních základen. Sešli se u nás zájemci různých povolání ze všech koutů republiky, především z řad Českobratrské církve evangelické. Všechny ale pojila ochota pomáhat v případě, že by přišly povodně.

Setkání vedoucích humanitárních základen
25. října 2019 - Setkání vedoucích humanitárních základen

Během tohoto setkání se účastníci seznámili, k čemu slouží humanitární základna a jak je organizována práce dobrovolníků, kteří pomáhají likvidovat následky povodní v zasažených domácnostech. Své osobní zkušenosti s organizací humanitární pomoci při povodních předala Eva Bendová Bucharová, která byla hlavní koordinátorkou humanitární pomoci Diakonie ČCE a byla odpovědná za zřizování humanitárních základen po povodních v roce 2013.

Část setkání byla věnována také tomu, jak probíhá nábor a koordinace dobrovolníků po povodních a jak Diakonie ČCE pracuje s dobrovolníky v době, kdy povodně nejsou. Vedoucí humanitárních základen se seznámili také s tím, jak si chránit své zdraví i zdraví dobrovolníků při práci v zaplavené oblasti a při likvidaci povodňových škod.

Věříme, že díky tomuto setkání jsme rozšířili naši síť vedoucích humanitárních základen ochotných věnovat svůj volný čas dobrému, i když náročnému úkolu.

Školení bylo uspořádáno za podpory Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru.

hzs_logo