Školení psychosociální první pomoci pro dobrovolníky Diakonie

13. května 2020

Letošní rok přinesl neočekávané události a všichni jsme museli na čas změnit plány. Teď už se situace uklidňuje a můžeme se vracet k našim běžným činnostem a dobrovolnickým projektům.

V červnu pro naše dobrovolníky připravujeme dvě školení v dovednostech psychosociální první pomoci. Pod vedením zkušených lektorů se dobrovolníci naučí, jak poskytnout podporu lidem v náročné situaci, a seznámí se se základy krizové komunikace. Dozví se, jak rozpoznat člověka, který prodělal šok, a jak s ním jednat. Aby se v roli pomáhajícího člověka cítili bezpečně, naučí se také, jak zacházet s vlastními emocemi, jak si nastavit hranice a jak se postarat  sami o sebe.

Školení psychosociální první pomoci pro dobrovolníky Diakonie
13. května 2020 - Školení psychosociální první pomoci pro dobrovolníky Diakonie

Abychom zpřístupnili školení dobrovolníkům z celé republiky, uspořádáme školení 19. 6. 2020 v Praze a 10. 6. 2020 v Olomouci. Věříme, že získané dovednosti budou moci uplatnit nejenom při povodních, ale také při jiných mimořádných událostech, jako byl v letošním roce stav plošné karantény.

V Praze bude vést školení lektorka Mgr. Kristýna Farkašová http://kristyna.farkasova.net/. (Kapacita školení v Praze je již naplněna).
V Olomouci dobrovolníky proškolí Mgr. Peter Porubský http://www.porubsky.eu/.

Pokud máte zájem stát se naším dobrovolníkem a dostávat informace o školeních, registrujte se do databáze dobrovolníků na https://povodne.diakonie.cz/dobrovolnici/. V případě, že máte zájem účastnit se školení již v červnu, obraťte se na koordinátoru dobrovolníků Silvii Ledinskou na emailové adrese dobrovolnici@diakoniespolu.cz nejpozději do 29.5.2020.

Školení se koná za finanční podpory GŘ Hasičského záchranného sboru.