Jak Vám pomůžeme?

Zlikvidujeme následky povodně

Naši dobrovolníci v místě mimořádné události manuálně odklízejí naplaveniny, vyklízejí poškozené vybavení domácností, odčerpávají vodu, oklepávají omítky, ale jsou také psychosociální oporou zasaženým.

2013 Kly (4)2013 Kly (6)Rudník 2013 (3)

Poskytneme finanční pomoc zasaženým

Finanční pomoc je vždy cílená na jednotlivé zasažené domácnosti a respektuje míru poškození obydlí a sociální potřebnost rodiny.

Poskytneme technickou pomoc

Zasaženým domácnostem zdarma půjčujeme indukční vysoušeče.

Po červnové povodni 2013 na Terezínsku a Rudnicku jsme poskytovali příspěvky na vysoušení domácností. Podpora byla určena domácnostem, které se potýkaly s více než 15 % vlhkostí a které k vysoušení použily vysoušeče. Více zde

Povodňová infolinka

V případě mimořádné události většího rozsahu (zejména povodní) zřizujeme povodňovou infolinku 242 487 826, která je (během mimořádné události) v provozu každý pracovní den od 9 do 17 hodin a kterou obsluhují odborníci v  krizové intervenci. Povodňová linka funguje jako náborové a koordinační centrum pro dobrovolníky a slouží lidem, kteří potřebují humanitární pomoc, nebo naopak pomoc nabízí.

Poskytneme psychosociální pomoc

Pokud potřebujete psychosociální pomoc, můžete využít služeb SOS centra Diakonie ČCE, které poskytuje odbornou pomoc a podporu lidem v obtížné či krizové životní situaci.

V případě dotazů nám napište na povodne@diakonie.cz.

Máme v záloze přes 0 vyškolených dobrovolníků